Asumistietoutta

Asumistieto

Vuokrasopimuksesta löytyvät tilinumero, jolle vuokran voi maksaa sekä asukaskohtainen viitenumero. Käytä viitenumeroa aina kun maksat vuokran.

Vuokran ja muiden maksujen eräpäivä on kuukauden kolmas päivä.

Viivästyneen vuokran perinnästä veloitetaan perintäkuluja vähintään 5 euroa/perintäkerta*. Jos havaitset virheen pankkisiirrossa, ilmoita siitä välittömästi toimistollemme. Myös muissa vuokranmaksuun liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä vuokravalvontaamme.

Sisäänmuutto-ohjeet »

MUISTITHAN?

Opiskelijana voit hakea Kelalta tukea asumiseen. Lisätietoja saat opintotoimistosta tai Kelalta.

Lue lisää Kelan sivuilta »

Saunavuorot

Asukkaat voivat saunoa ilmaiseksi yleisillä saunavuoroilla, joiden ajat näkyvät nettisivuillamme. Yleiset saunavuorot ovat yleensä keskiviikkoisin. Oman maksullisen saunavuoron voit varata nettisivuiltamme tai toimistoltamme. Saunavuoron hinta on 8 €/kk. Saunavuorot alkavat aina varauskuukautta seuraavan kuukauden alusta. Teknisistä syistä saunavuoro on varattava viikkoa ennen kuun vaihdetta. Oma saunavuoro maksetaan kuukausittain vuokran yhteydessä. Jokainen saunoja on vastuussa saunan siististä ja asianmukaisesta käytöstä. Saunavuoron voit irtisanoa soittamalla toimistolle tai sähköpostitse kodit@joensuunelli.fi.

SAUNAVUORON VARAUS

Varaa saunavuoro sähköisesti

Varaa saunavuoro »

Autopaikat

Kaikissa kohteissamme on lämmityspistokkeella varustettuja autopaikkoja, jotka vuokrataan toimistoltamme. Asukkaat saavat pysäköidä ainoastaan varaamalleen autopaikalle. Pihakäytävillä ajaminen ja sinne pysäköiminen on kiellettyä, koska pihakäytävät toimivat pelastusteinä. Autopaikka maksetaan kuukausittain vuokran yhteydessä. Lyhin vuokra-aika autopaikalle on yksi kalenterikuukausi. Huomaa, että piha-alueet kuuluvat kaupungin pysäköinninvalvonnan piiriin ja voit saada pysäköintivirhemaksun, jos ajoneuvosi on väärin pysäköity. Pidä aina lämmitystolpan kansi lukittuna, äläkä jätä lämmitysjohtoa irralleen kun se ei ole käytössä. Autopaikan voit irtisanoa soittamalla toimistolle tai sähköpostitse kodit@joensuunelli.fi. Huom. sisätilalämmittimien käyttö on kielletty.

AUTOPAIKAN VARAUS

Varaa autopaikka sähköisesti

Varaa autopaikka »

LISÄÄ AIHEESTA:

Ellinet

Kohteissamme on käytössä kolme eri verkkotekniikkaa: Ethernet, Wlan ja Adsl. Asukkaan on itse hankittava tarvittava verkkokortti. Sivuiltamme löydät listan eri asuntokohteissa käytetyistä verkkotekniikoista.

Adsl-  Asukkaan on itse hankittava Adsl-modeemi. Adsl:n kanssa suositellaan ulkoista adsl-modeemia. Modeemi voi olla joko vanhempi adsl versio1-modeemi tai adsl 2/2+ versioita tukeva.

Wlan- Wlan on langaton liittymä ja yhteyden käyttöä varten sinulla tulee olla wlan-verkkokortti, joka tukee IEEE 802.11b-standardia. Huom! D-Linkin DWL-610 ei standardista huolimatta ole yhteensopiva ElliNetin kanssa. Internetyhteyttä varten sinun tulee kertoa verkkokorttisi MAC-osoite joko toimistollamme internetsopimusta tehdessäsi tai ilmoittaa se Helpdeskiin sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Ethernet- Internetyhteyden käyttöä varten sinulla tulee olla 10/100 Mbps Ethernet-verkkokortti.

Verkon käyttömaksu on 20 euroa/kuukausi. Voit tilata ElliNetin sähköisellä lomakkeellamme.

Nettisopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Irtisanominen tulee tehdä aina kirjallisesti, esim. lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kodit@joensuunelli.fi.

Teknisissä kysymyksissä ota yhteyttä ElliNetin helpdeskiin puh. 013 339 0900, helpdesk@joensuunelli.fi 

LISÄÄ AIHEESTA:

TILAA ELLINET

ElliNetin käyttömaksu on 20 euroa/kuukausi.

Tilaa ElliNet »

TEKNISIÄ KYSYMYKSIÄ?

Ota yhteyttä ElliNetin helpdeskiin     p. (013) 339 0900 tai helpdesk@joensuunelli.fi

Muut veloitukset

Kalustemaksu peritään asukkailta, joiden käytössä on Ellin kalusteet. Kalustettuun huoneistoon kuuluvat kirjoituspöytä, tuoli, sänky, patja, kattolamppu ja vaatekaappi. Kalustettuja asuntoja löytyy lähinnä Länsikadulta, Latolankadulta ja Karjamäentieltä, yksittäisiä huoneita myös muualta.

Pesutuvat

Kaikissa kohteissamme on pesutuvat, joita asukkaat voivat käyttää maksutta päivisin klo 7-21. Asukas voi varata pyykkivuoron pesulan varauslistalta. Jos huomaat vian pesulalaitteissa, ilmoita siitä huollolle tai toimistollemme.

Kimpikuja 3, Kiulutie 2, Leilitie 1, Kalevankatu 26b ja Nuottaniementie 16 asukkailla on käytössään sähköinen pesutuvan varausjärjestelmä. 
Kirjaudu varausjärjestelmään »

Varastot

Suurimmassa osassa asuntokohteista on huoneistokohtaiset varastokomerot. Varaston numero on sama kuin huoneiston numero ja komeron lukko aukeaa huoneiston avaimella. Poikkeuksena Länsikatu 18, jossa varastokopin voi valita vapaina olevista ja ostaa oman lukon oveen. Soluhuoneistoissa asukkailla on yhteinen varastokomero. Muista aina lukita varastojen ovet. Joensuun Elli ei vastaa varastoissa säilytettävistä tavaroista.

Säilytä ulkoiluvälineitä ja pyöriä niille varatuilla paikoilla, joita ovat muun muassa sisä-, ulko- ja pyörävarastot, katokset sekä pyörätelineet. Käyttämällä oikeita säilytystiloja helpotat puhtaanapitotöitä. Säilytä lastenvaunuja niille varatuilla paikoilla tai huoneistoissa. Palo- ja henkilöturvallisuuden vuoksi lastenvaunuja, ulkoiluvälineitä ja polkupyöriä ei saa säilyttää poistumisteillä eikä ullakoiden, kellareiden ja varastojen käytävillä.

Asumisen säännöt

Asuntokohteissa ja varsinkin samassa huoneistossa asuminen yhdessä toisten asukkaiden kanssa vaatii yhteisiä pelisääntöjä ja suvaitsevaisuutta. Ellin taloissa noudatetaan yleistä järjestyslakia ja Ellin järjestyssääntöjä, jotka annetaan sinulle, kun allekirjoitat vuokrasopimuksen. Tutustu niihin huolella.

Soluasumisen pelisäännöt on hyvä luoda yhdessä. Soluasunto on kaikkien siinä asuvien vastuulla. Jos toinen asukas laiminlyö velvollisuuksiaan, se ei oikeuta sinua tekemään samoin. Soluasuntojen yhteistilat (keittiö, eteinen ja wc/kylpyhuone) on pidettävä yhdessä puhtaana. Muista myös kunnioittaa toisten omaisuutta. Lemmikkieläinten pito on kielletty soluasunnoissa ja tupakointi on kielletty kaikissa asunnoissa sekä asunnon parvekkeella.

Jos koet, että asumistasi häiritään, voit tehdä siitä Joensuun Elliin häiriöilmoituksen. Tee häiriöilmoitus kirjallisena ja allekirjoita se. Voit toimittaa sen suoraan toimistolle tai sähköpostitse osoitteeseen kodit(a)joensuunelli.fi.  Häiriön aiheuttanut henkilö ei saa tietää nimeäsi, jos et sitä halua. Häiriöilmoituksesi käsitellään ja siihen pyydetään häiriön aiheuttaneilta vastine. Jos tilanne jatkuu, toimitaan asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaisesti. Vastinepyyntöön kannattaa vastata, jotta molempien osapuolien kanta tulee selville.

Akuutissa tilanteessa kannattaa kutsua poliisit paikalle tilannetta rauhoittamaan ja tehdä sen jälkeen kirjallinen ilmoitus Ellin toimistoon.

TIESITHÄN ETTÄ

Voit ilmoittaa ilmoituksen asumisrauhan rikkomisesta netissä

Tee häiriöilmoitus »

Kotivakuutus

Ellin kiinteistövakuutus ei korvaa asukkaan irtaimelle omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja asunnoissa eikä säilytystiloissa riippumatta siitä, ovatko ne lukossa tai lukitsemattomia. Elli suosittelee kaikille asukkailleen vapaaehtoisen kotivakuutuksen ottamista sen varalle, että asukas aiheuttaa vaurioita omalle tai Ellin omaisuudelle.

Asumistuki

Opiskelijat siirtyivät yleisen asumistuen piiriin 1.8.2017 alkaen. Toimitathan Kelaan vuokrasopimuksesi.

Lisätietoja saat opintotoimistosta tai Kelalta.

Lue lisää Kelan sivuilta »